DE DECADE OF TRANSFORMATION START OP 25 SEPTEMBER

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transities die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.

Tijdens de SDG Action Day zijn er drie rondes met workshops. Global Compact Netwerk Nederland verzorgt één van de 38 workshops. Tijdens de workshop vertelt onze Sustainability Advisor, Hugo van Meijenfeldt je meer over de SDG Ambition.

Workshop: Hoe doe je wat je zegt?

 

Omschrijving

Ondernemers, bestuurders, onderzoekers en NGO-ers van alle generaties zijn de afgelopen vijf jaar druk geweest met de 17 doelen en 169 subdoelen. De inspanningen waren vooral gericht op het incorporeren in de missie, strategie, doelen en rapportages van de organisatie waarin zij werken. Uit onderzoek blijkt dat het formuleren op veel punten best geslaagd te noemen is, maar dat het uitvoeren nog grotendeels een aanvang moet nemen. Omdat nu al vijf jaar verstreken zijn en het bezig blijven met opschrijven neigt naar SDG-washing, zal de komende tien jaar alle aandacht naar implementatie moeten uitgaan. Deze workshop gaat in op de complexe besluitvorming over 17 doelen met vier soorten instrumenten (regels, geld, technologie en communicatie) in een goede governance (partners/stakeholders, transparantie, integriteit). Van sommige bedrijven valt wat te leren.

Dit haal je uit de sessie
Ideeën hoe in het eigen werk verantwoorde besluiten te nemen, dankzij zicht op al die stukjes van de driedimensionale SDG-legpuzzel.

Sdgs
Ga naar de inhoud