Maak kennis met de nieuwe Program Manager Business & Human Rights and Gender Equality   

Global Compact Netwerk Nederland heeft sinds 1 september 2022 een Program Manager Business & Human Rights and Gender Equality. Jamie gaat organisaties ondersteunen in het vaststellen en behalen van ambitieuze doelen op het gebied van mensenrechten en gendergelijkheid. Dit doet ze onder andere door UN Global Compact participanten in twee programma’s te begeleiden: Target Gender Equality en de Business & Human Rights Accelerator die binnenkort van start gaat.

 

Jamie Holton, Program Manager Business & Human Rights and Gender Equality

Mijn naam is Jamie Holton. Ik ben 26 jaar oud en woon in Hoofddorp.Verschillende culturen werden er bij mij met de paplepel ingegoten. Met een Zuid-Afrikaanse vader, een Nederlandse moeder die in Libië opgroeide, en familieleden verspreid over de wereld, heb ik mij altijd thuis gevoeld in een internationale omgeving. Op jonge leeftijd kreeg ik de smaak te pakken voor reizen en talen. Ik ging op uitwisseling naar Istanboel en Singapore, en naast mijn tweetalige opvoeding leerde ik op de middelbare school Duits, Frans, Spaans en op de universiteit Mandarijn en Koreaans. Door deze ervaringen geloof ik dat wij mensen wereldwijd zowel veel gemeen hebben, als veel van elkaar kunnen leren.

Jamie Holton

Jamie Holton

Program Manager Business & Human Rights and Gender Equality

Tijdens mijn studies aan het Leiden University College The Hague, Leiden Universiteit en de London School of Economics, was er veel aandacht voor de Sustainable Development Goals. Ik richtte mij vooral op de sociale vraagstukken van mensenhandel, ontwikkelingssamenwerking en gendergelijkheid. In mijn vorige rollen bij de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, UNOCHA, Save the Children en een onderzoeks-ngo Publish What You Fund mocht ik mij met deze thema’s bezighouden. Hier leerde ik dat het werken met verschillende type organisaties cruciaal is – alle handen moeten aan dek om gezamenlijk mensenrechtenschendingen en genderongelijkheid tegen te gaan. Deze rol bij het UN Global Compact netwerk biedt de kans om het bedrijfsleven te motiveren en te ondersteunen in deze belangrijke doeleinden.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met u en uw organisatie! Neem gerust contact op via LinkedIn

Ga naar de inhoud