Wil je voldoen aan nieuwe EU-wetgeving en greenwashing voorkomen? Focus op gendergelijkheid binnen je bedrijf

Werk je in op het gebied van duurzaamheid? Dan is de kans groot dat je de recente ontwikkelingen in EU-wetgeving op de voet hebt gevolgd.

Nu de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) op 5 januari 2023 in werking treedt en de EU Green Claims Directive die op 22 maart 2023 is voorgesteld, is het begrijpelijk dat veel bedrijven hun bedrijfsvoering herzien en acties ondernemen om duurzaamheid te bevorderen.

Echter, het toepassen van een groene lens hoeft niet de sleutel te zijn tot een duurzamere bedrijfsvoering, maar een gender lens

In een recente studie werden 4.000 bedrijven tussen 2005-2019 onder de loep genomen en werd vastgesteld dat bedrijven met meer vrouwelijke bestuursleden minder vaak aan greenwashing doen dan bedrijven met minder genderdiverse besturen.

Deze theorie lijkt ook ondersteund te worden door het onderzoek van de Universiteit van Californië uit 2012. Hieruit bleek dat het hebben van meer vrouwelijke bestuursleden samenhangt met een duurzamere bedrijfsvoering.

Het promoten van gendergelijkheid binnen je bedrijf zal je helpen om te voldoen aan de nieuwe EU Pay Transparency Directive, die onlangs op 30 maart 2023 werd goedgekeurd.

Salarisdiscriminatie gebaseerd op gender is uiteraard al illegaal binnen de EU. Gelijke beloning voor gelijk werk is één van de EU’s fundamentele principes. Toch blijft de loonkloof tussen mannen en vrouwen in EU-landen hangen op ongeveer 13%. Dit percentage is in de afgelopen tien jaar nauwelijks gedaald.

De nieuwe richtlijn verplicht bedrijven om actief stappen te zetten om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten, en om boetes te betalen en werknemers te compenseren als zij toch loondiscriminatie toepassen. De richtlijn zorgt er ook voor dat werknemers van elk bedrijf, van elk formaat, het recht hebben om sekse-gesegregeerde data op te vragen over individuele en gemiddelde salarisniveaus voor werknemerscategorieën die hetzelfde werk of werk van gelijke waarde doen.

Wil jouw bedrijf duurzamer worden en voldoen aan de nieuwe EU-wetgeving? Dan is nu de tijd om ambitieuze doelen te stellen voor vrouwelijke vertegenwoordiging en gelijke beloning.

Hulp nodig bij het bevorderen van gendergelijkheid in jouw bedrijf? 

Je hebt geluk! Je kan je nu inschrijven voor UN Global Compact Netwerk Nederlands nieuwe Target Gender Equality Accelerator. Dit gratis programma van negen maanden is ontworpen om bedrijven die aangesloten zijn bij UN Global Compact te ondersteunen. n het stellen en behalen van ambitieuze bedrijfsdoelen voor de vertegenwoordiging van vrouwen binnen alle niveaus van de organisatie én in het zorgen voor een gelijke beloning voor werk van gelijke waarde.

We faciliteren dit programma met onze partner WOMEN Inc. Samen bieden we je de benodigde handvatten om concrete en betekenisvolle vooruitgang te boeken op het gebied van gendergelijkheid binnen jouw bedrijf.

Wil je meer weten?

Kom naar onze lokale, virtuele Q&A sessie op dinsdag 16 mei 2023 om 15:00 CEST. Hier geven we je meer informatie over dit impactvolle programma en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Nog niet aangesloten bij UN Global Compact?

Dit programma is gratis en exclusief voor bedrijven die zijn aangesloten bij UN Global Compact. Lees meer over hoe je je kan aansluiten of boek een virtueel kennismakingsgesprek met onze Participant Engagement Manager, Mónica Pascual.

Ga naar de inhoud