Hijs de vlag voor de SDGs

Doe mee aan de Internationale Vlaggenactie op 25 september 2024

Laat de wereld zien dat jouw organisatie zich inzet voor het behalen van de SDG's

Het is weer zo ver, de grote Internationale Vlaggenactie komt eraan en jij bent uitgenodigd! Voor de vierde keer op rij wordt eind september door het hele land de vlag gehesen voor de SDG’s. Met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen zien dat ze deel uitmaken van de wereldwijde beweging. Doe jij ook mee dit jaar?

 

Hoe het werkt

Bestel je vlag

Je kunt je SDG-vlag online bestellen bij onze lokale partner DVC. De vlag is verkrijgbaar in de maten 100×150 cm voor op de gevel en 150×225 cm voor in de mast. Er zijn twee varianten, een Nederlandse en Engelse vlag.

De SDG-vlag ECO is gemaakt van PETFLAG: duurzaam doek van 100% gerecyclede petflessen.

 

Hijs de vlag

En schreeuw het van de daken!

De vlaggenactie is een uitgelezen kans om de wereld te laten zien wat jouw organisatie bijdraagt aan het behalen van de Sustainable Development Goals. The sky is the limit! Organiseer een event, rijk een prijs uit of doe een activiteit samen met collega’s. Dit zijn een aantal ideeën over hoe je de vlaggenactie kan inzetten:

  • Gebruik de campagne om te communiceren over een recente duurzaamheidsinitiatief of -rapport.
  • Organiseer een intern of extern evenement om e collega’s te informeren over de SDG’s.
  • Breng je kinderen naar je werk dag en hijs de vlag samen met de nieuwe generatie.
  • Organiseer een open dag.
  • Creëer originele content voor je social media kanalen door foto’s te maken van je team, het management en andere stakeholders met de SDG-vlag.

Zoek een mooie, zichtbare plek waar je op 25 september de vlag kan hijsen. Maak een foto of video van de vlag en deel die op sociale media. Gebruik de hashtag #TogetherForTheSDGs en tag ons:

LinkedIn: @UN Global Compact Network Netherlands

Instagram: @globalcompactnl

Twitter: @GlobalCompactNL

De vlaggenactie is een initiatief van:

 

Ga naar de inhoud