Programma SDG Action Day 2020 is bekend

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. De SDG Action Day wordt georganiseerd door SDG Nederland, in partnerschap van o.a. Global Compact Netwerk Nederland.  Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transities die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar de urgentie om aan de slag te gaan is ook groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, zal spreken tijdens het plenaire programma en zal hier aandacht besteden aan het initiatief van Global Compact Netwerk Nederland inzake stakeholder betrokkenheid en de wijze waarop hiermee impact op de SDGs vergroot kan worden. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, ondernemers, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.

Transformaties. Daar draait het op 25 september om tijdens de 2020-editie van de SDG Action Day. Welke structurele veranderingen hebben we nodig op weg naar een duurzaam 2030? Want het coronavirus heeft ons nog maar eens doen inzien dat we de dingen anders moeten gaan aanpakken. Daarom praten we met Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) over de transitie naar een volledig circulaire economie, en met Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) kijken we naar inclusief werkgeverschap.

We vragen Feike Sijbesma (coronagezant en initiatiefnemer NL 2025) naar zijn focuspunten voor de komende 10 jaar, en Nationaal SDG Coördinator Sandra Pellegrom komt met een stand van zaken over de SDG’s in Nederland. Boegbeeld van Coalitie Y Talitha Muusse onderwerpt de sprekers aan kritische vragen, en Miss Nederland en NVVN-ambassadeur Sharon Pieksma zet de viering van 75 jaar VN in de kijker en eindigt de dag met een DJ set tijdens de virtuele netwerkborrel.

 

Tijdens de SDG Action Day zijn er drie rondes met workshops. Global Compact Netwerk Nederland verzorgt één van de 38 workshops. Gedurende deze workshop vertelt onze Senior Sustainability Advisor, Hugo van Meijenfeldt je meer over de stappen die je als onderneming kan zetten voor het implementeren van de SDG’s, aan de hand van het door UNGC ontwikkelde programma de SDG Ambition.

Ga naar de inhoud