Functie titel: Pers & Communicatie Stage

Duur: 4 tot 6 maanden (start in september/oktober 2023)

Locatie: Den Haag, Nederland

Stagevergoeding: €600 per maand (voor 4 dagen per week)

 

Wil je bijdragen aan het versnellen en opschalen van de positieve impact van Nederlandse bedrijven op het verbeteren van levens van huidige en toekomstige generaties? Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om voor een UN-organisatie te werken? Heb je een passie voor pers en communicatie? 

Wanneer je bovenstaande vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, solliciteer dan om de nieuwe Pers & Communicatie stagiair te worden!

ACHTERGRONDINFORMATIE 

De UN Global Compact is ’s werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven en heeft een ongeëvenaard wereldwijd bereik en de mogelijkheid om een divers netwerk van bedrijven te activeren om duurzame vooruitgang te bevorderen in samenwerking met investeerders, overheid, de Verenigde Naties en maatschappelijke organisaties. 

Een belangrijke pijler van de 2022-2024 strategie van UN Global Compact Netwerk Nederland is het bereiken van een kritische massa van duurzame bedrijven en erkend te worden als een centrum voor excellentie op het gebied van duurzaamheid. Om dit te bereiken willen we de zichtbaarheid van ons werk in Nederland vergroten. Naast het benaderen van traditionele media, gebruiken we de volgende social media kanalen: LinkedIn, Twitter en Instagram.

 

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Als de Pers & Communicatie stagiair zul je ondersteunen in het vergroten van ons lokale netwerk, het bereik van UN Global Compact en de betrokkenheid van Nederlandse bedrijven. Je helpt ons bij het professionaliseren van onze persrelatie met lokale/regionale/nationale media, en maakt bijbehorend pers/communicatiemateriaal. Kandidaten moeten beschikken over uitzonderlijke communicatie- en samenwerkingsvaardigheden, gepassioneerd zijn over de Sustainable Development Goals (SDG’s), en bij voorkeur ervaring hebben in of een sterke band met pers en (social) media.

 

VERANTWOORDELIJKHEDEN 

  • Ondersteuning bij het finetunen en implementeren van ons mediaplan om meer zichtbaarheid te genereren voor UN Global Compact Netwerk Nederland en het betrekken van meer Nederlandse bedrijven 
  • Andere werkzaamheden en projecten indien van toepassing

 

KWALIFICATIES 

  • In het laatste jaar van je opleiding aan de hogeschool of universiteit 
  • Uitstekende communicatievaardigheden in Nederlands en Engels, zowel in spraak als schrift 
  • Praktische ervaring met pers/communicatie en projectmanagement 
  • Flexibele en servicegerichte teamspeler met een can-do mentaliteit en leergierige houding
  • Bonus: Interesse in design (bijv. InDesign, Photoshop, Premiere)

BEGELEIDING 

Tijdens je stage werk je samen en word je begeleid door Julia Kondrateva (Strategic Events Manager) en Merei Wagenaar (Executive Director). De mogelijkheid is er om je scriptie te schrijven tijdens deze stage.

 

WERVINGSPROCEDURE 

Voeg de volgende documenten toe in een mail naar Merei Wagenaar, Executive Director bij UN Global Compact Netwerk Nederland, wagenaar@unglobalcompact.nl, vóór 1 september 2023. 

  • Motivatiebrief (max. 1 A4) 
  • CV 

Als je wordt geselecteerd voor een sollicitatiegesprek, zul je uitgenodigd worden voor een fysieke meeting in september in de Malietoren (Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag).

Ga naar de inhoud