Webinar: Hoe kunnen bedrijven reageren op de CBS-monitor en SDG-rapportage

Dit jaar heeft GCNL voor de derde keer een bijdrage namens het bedrijfsleven geleverd aan de nationale SDG-rapportage. Op verantwoordingsdag, werd deze rapportage samen met de “CBS monitor brede welvaart en de SDGs” gepresenteerd. De SDGs leven steeds meer in Nederland, dat is positief.

En toch… zo’n verantwoordingsdag maakt me ook onrustig. Nu we beter in beeld hebben op welke SDGs we in Nederland goed op weg zijn om die te gaan halen, maar ook waar onze inzet absoluut onvoldoende is, we niet in staat zijn de situatie te verbeteren of zelfs achteruitgaan, dan hoort daar ook een actieplan bij.

We hopen dat Minister-President Mark Rutte zijn kabinet bij elkaar roept om tot een strategie en actieplan te komen wat we beter kunnen doen in Nederland.

Vanuit Global Compact Network Netherlands zal Linda van Beek (Executive Director) onze leden en niet-leden (bedrijven) uitnodigen om vanuit het bedrijfsleven tot directe actie te komen. Want als we weten dat bijvoorbeeld de CO2 uitstoot is gestegen, biodiversiteit onder druk staat, we in vergelijking met andere Europese landen nog verder achterlopen op gender equality in management posities, mensen met migratie achterstand minder dan gemiddeld profiteren van brede welvaart, dan hoort daar ook bij het nemen van verantwoordelijkheid voor verandering. Zij zal er zijn op 10 juni om 10 uur om met bedrijven de resultaten van de monitor te bespreken en hier acties aan te verbinden. Doen jullie met zij mee?

Datum

10/06/22
Expired!

Tijd

10:00 - 11:00

Meer informatie

Registreren

Locatie

Online

Organisator

Organized by Global Compact Network Netherlands
Registreren
Ga naar de inhoud