Young SDG Netwerk in gesprek met Marianne Thieme

Hoe hou je hoop, moed en vertrouwen in de toekomst? Hoe krijg je die betekenisvolle baan?

Marianne was jarenlang het gezicht van Partij voor de Dieren, en ze staat bekend staat als revolutionair politica die vasthoudt aan haar idealen, met uitgesproken ideeën en standpunten. Op dit moment is ze duurzaamheidsstrateeg waarbij ze steeds vaker de vraag krijgt, hoe we mensen in beweging krijgen en hoe we hoop kunnen houden in een wereld die gebukt gaat onder klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, plastic soup, schulden, woningtekorten, ongelijkheid en armoede. Een wereld die zich van de ene crisis in de andere stort. Waar blijft toch die beloofde vooruitgang? Marianne studeerde afgelopen zomer af als theoloog, om zich zo meer te verdiepen in deze meer spirituele en systeem kritische vragen.

De afgelopen decennia heeft Nederland veel vrijheid gekend voor het individu. Maar bestaat er in onze samenleving nog een gezamenlijk narratief of ervaren we door de individualisering meer leegte op het persoonlijke en maatschappelijke vlak? Stemmen we 22 november voor ons eigen belang of voelen we ons nog solidair met de mensen en wereld om ons heen?

In een tijd waarin veel druk wordt uitgeoefend op ‘hoe goed en succesvol te leven’, is het soms moeilijk troost en houvast te vinden. Een verhaal te vinden dat samenhang biedt, dat ons met elkaar verbindt. En is dat niet juist nodig nu zowel mens, dier als planeet lijken te lijden aan een burn-out?

Een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met Marianne over troost anno nu!

 

Datum

23/11/23
Expired!

Tijd

17:30 - 19:00

Locatie

Strategiemakers
Hogehilweg 20, Amsterdam
Ga naar de inhoud