MKB Ontbijtserie Webinar #2: vernieuwde Communication on Progress (CoP)

Let op: De MKB-ontbijtsessie zal in het Nederlands plaatsvinden. Er zal Engelstalige informatie over de Communication on Progress beschikbaar worden gesteld.

Op donderdag 21 september vond de start plaats van een reeks ontbijtsessies, speciaal gericht op de MKB-leden van UN Global Compact NL. We streven naar een serie interactieve sessies, waarin veel ruimte is voor het onderling uitwisselen van ervaringen.

Na deze introductie zal op 16 november van 8:30 tot 9:30 uur de volgende sessie plaatsvinden. Deze virtuele sessie zal zich richten op de vernieuwde Communication on Progress (CoP). Sinds 2023 heeft de Communication on Progress de vorm aangenomen van een online vragenlijst, en vanaf november is het vernieuwde platform live waarop de Communication on Progress kan worden ingediend. De verbeterde CoP biedt deelnemende bedrijven van UN Global Compact de gelegenheid om op een consistente wijze de voortgang met betrekking tot de Tien Principes en de SDG’s te meten en aan stakeholders te presenteren. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid. Bovendien toont de vragenlijst inzicht in mogelijke gebreken, wat de mogelijkheid biedt om nieuwe duurzaamheidsdoelen vast te stellen en zo de impact te vergroten.

Spreker en Agenda

René Bootsgezel (IMRES B.V.), die deelnam aan het Early Adapters Programma, zal met ons feedback en tips delen over de vernieuwde manier van rapporteren middels de Communication on Progress.

Tijdens de aankomende sessie zal een demonstratie worden gegeven van de vernieuwde CoP en het platform. Daarna is er ruimte voor vragen en een plenair gesprek over de uitdagingen omtrent rapportage voor het MKB.

Bent u een MKB-ondernemer en heeft u vragen over de vernieuwde Communication on Progress? Wilt u ideeën uitwisselen met andere gedreven MKB’ers op het gebied van duurzaamheid? Meld u dan nu aan!

Datum

16/11/23
Expired!

Tijd

08:30 - 09:30

Meer informatie

Registreren

Locatie

Online

Organisator

UN Global Compact Network Netherlands
Registreren

Speaker

Ga naar de inhoud