CSRD: gevolgen EU-duurzaamheidsrapportage voor Nederlandse ondernemingen

Dit webinar geeft een overzicht van de actuele stand van zaken rond de aankomende Europese richtlijn duurzaamheidsrapportages (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD). De CSRD verplicht duizenden ondernemingen tot duurzaamheidsrapportage. Deze toekomstige regelgeving zal naar verwachting grote effecten hebben op vele ondernemingen, ook op diegenen die er niet direct onder vallen.

EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) is verzocht om European Sustainability Reporting Standards (ESRS) te ontwikkelen, die naar verwachting eind oktober gepubliceerd worden. Ten tijde van het webinar zullen de definitieve versie van de CSRD en de standaarden bekend zijn. Nederland heeft na publicatie nog 18 maanden om deze richtlijn op te nemen in haar eigen wetgeving. De SER en de RJ hopen verdere helderheid te geven over de doorwerking van de CSRD in Nederland. Het kan bijvoorbeeld consequenties hebben voor de reikwijdte en wie eronder valt.

In juni 2022 verzorgde de SER en de Raad voor de Jaarverslaggeving ook een webinar over dit onderwerp. Het webinar van 17 november is zowel opgezet voor geïnteresseerden die voor het eerst met de CSRD in aanraking komen, als voor professionals die willen worden bijgepraat over dit onderwerp en over de verwachte tijdspaden rond dit EU-voorstel.

Doelgroep: Topmanagement van bedrijven verantwoordelijk voor duurzaamheid en externe communicatie en andere stakeholders die geïnteresseerd zijn in wat er op bedrijven af gaat komen.

Vragen die aan de orde komen:
– Op wie is de CSRD van toepassing? 
     o Wat weten we zeker en wat nog niet?
     o Hoe zit het met consolidatie?
– Per wanneer moet er gerapporteerd worden?
– Wanneer kun je meer informatie verwachten?
– Waar begin je?

Datum

17/11/22
Expired!

Tijd

09:30 - 10:30

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Sociaal Economische Raad (SER)
Meer Informatie & Registreren
Ga naar de inhoud