6e Briefing over Regelgevingstrends in de in de Europese Unie en op Internationaal Niveau

The New Frontier: Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De regelgevende kaders voor corporate acties in de context van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen evolueren snel. Na een lange periode die voornamelijk werd bepaald door zelfregulering door de sector, worden bedrijven nu geconfronteerd met uitgebreide verwachtingen, gedetailleerd in zowel soft law-normen als – in toenemende mate – hard law. Voorbeelden hiervan zijn de lopende herziening van de EU-richtlijn niet-financiële rapportage, de aanstaande EU-richtlijn inzake Corporate Due Diligence en Corporate Accountability, en de nieuwe Task Force for Nature-related Financial Disclosures.

Het Global Compact Network Switzerland & Liechtenstein is een samenwerking aangegaan met ECOFACT AG en andere Global Compact Local Networks om haar leden te ondersteunen bij het reageren op veranderingen in de regelgeving met betrekking tot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

UN Global Compact-leden hebben toegang tot driemaandelijkse webinars waarin ze worden geïnformeerd over recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving. Dit geeft informatie over de acties die vandaag en in de nabije toekomst van hen worden verwacht.

Ga met ons mee voor de zesde driemaandelijkse briefing waarin we u informeren over wat u kunt verwachten van de Europese Unie en van internationale normbepalers.

Kosten:
UNGC-ondertekenaars en deelnemers: gratis
Niet-leden: CHF 100,-

Datum

16/05/22
Expired!

Tijd

14:00 - 15:00

Meer informatie

Registreren

Locatie

Online

Organisator

A Joint Initiative of the Global Compact Local Networks
Registreren

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud