De zoektocht naar professionals die zich inzetten voor het bevorderen van de SDG’s is gestart. 

Maak kans om UN Global Compact SDG Pioneer van het jaar te worden.

Den Haag, 1 december 2021 — Global Compact Netwerk Nederland start vandaag met de nationale zoektocht naar professionals die zich inzetten voor het bevorderen van de UN Sustainable Development Goals (SDG’s). Op 1 maart 2022 benoemt ons netwerk een medewerker van een deelnemend bedrijf als de Global Compact Netwerk Nederland SDG Pioneer. De geselecteerde lokale SDG Pioneer krijgt vervolgens de kans om deel te nemen aan de uiteindelijke zoektocht naar Global SDG Pioneers en erkend te worden tijdens de 2022 UN Global Compact Leaders Summit.

In 2022 zal UN Global Compact nieuwe Global SDG Pioneers erkennen die ambitieuze SDG-doelen, schaal en impact in hun bedrijven stellen door middel van een aanpak gebaseerd op de Tien Principes.

Global Compact Netwerk Nederland moedigt het leiderschap van deelnemende bedrijven van UN Global Compact aan, om hun medewerkers te nomineren voor het programma en zich later bij hen aan te sluiten tijdens de erkenning.

“Meer dan ooit zijn de mondiale uitdagingen voelbaar: de opwarming van de aarde die nog steeds te hard gaat; kinderarbeid die toeneemt als gevolg van COVID-19; een toenemende loonkloof tussen mannen en vrouwen. Allemaal zaken waarbij de inzet van professionals binnen bedrijven van cruciaal belang is en waarbij de Sustainable Development Goals richtinggevend kunnen zijn. Wij zijn op zoek naar die Professionals die dit op een unieke wijze doen. Dit jaar zal Global Compact Netwerk Nederland voor de derde keer professionals de kans bieden om SDG Pioneer of the Year te worden. Een eervolle titel die inspiratie kan bieden aan andere professionals om met hun werk meer impact te willen bereiken op de SDG’s.” 

– Linda van Beek, Executive Director bij Global Compact Netwerk Nederland

Werknemers van deelnemende bedrijven van UN Global Compact kunnen zich aanmelden. Je kan ook een collega nomineren om zich aan te melden voor het SDG Pioneers programma voor 31 januari 2022.

 

Over het SDG Pioneers Programma

Elk jaar erkent de UN Global Compact een aantal SDG Pioneers; medewerkers die op elk niveau binnen een bedrijf werken, en het bedrijfsleven gebruiken als een kracht om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te bevorderen. De SDG Pioneers hebben een belangrijke rol in het aanwakkeren van de interesse in de SDG’s. In 2022 zal UN Global Compact opnieuw professionals erkennen die werkzaam zijn binnen een deelnemend bedrijf van de UN Global Compact en ambitieuze SDG-doelen stellen via een aanpak die gebaseerd is op de Tien Principes.

 

Over Global Compact Netwerk Nederland

Global Compact Netwerk Nederland streeft ernaar een lokale beweging van duurzame bedrijven en belanghebbenden te mobiliseren met als doel de levens van toekomstige generaties te verbeteren.

Geleid door de Tien Principes en de 17 SDG’s ondersteunen we organisaties bij het begrijpen van wat verantwoord ondernemen betekent in een wereldwijde en lokale context en bieden we richtlijnen om duurzaamheidsverplichtingen in actie om te zetten.

 

Contact

Global Compact Netwerk Nederland

Marco Swan

Program Manager

Tel: +31 6 51146829

Email: swan@unglobalcompact.nl

 

Ga naar de inhoud