UN Global Compact announces new SDG Pioneers 

UN Global Compact erkent 10 business leaders die buitengewone vooruitgang en inzet hebben getoond bij het behalen van de Sustainable Development Goals.

VERENIGDE NATIES, New York, 2 juni 2022 – Het United Nations Global Compact heeft vandaag 10 nieuwe SDG Pioneers aangekondigd — bedrijfsleiders die uitzonderlijk werk verrichten om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen door de implementatie van de Tien Principes van het UN Global Compact op het gebied van mensenrechten, milieu, arbeid en anticorruptie.

De wereldwijde zoektocht richtte zich op professionals die op elk niveau werkzaam zijn in een bedrijf dat deelneemt aan het UN Global Compact, waarbij de geselecteerde winnaars afkomstig waren uit elk continent. Hun werk bestrijkt verschillende gebieden, van klimaatmitigatie en -adaptatie tot circulaire economie en digitale transformatie. 

“Business has a critical role to play in achieving the Sustainable Development Goals and improving our world. Global challenges – ranging from food crises, climate and water, to poverty, conflict and inequality – are in need of solutions that the private sector can help deliver. These exceptional professionals, this year’s SDG Pioneers, show exactly what can be done by business to make a difference that not only serves shareholders but also society at large,” aldus Sanda Ojiambo, assistent-secretaris-generaal en CEO van het UN Global Compact.

De 2022 SDG pioneers die vandaag tijdens de Leaders Summit van het UN Global Compact zijn aangekondigd, zijn: 

Gustavo Cirigliano, Chief Executive Officer, Sofis Solutions, Uruguay 

Denise Hills, Sustainability Director for Latin America, Natura &Co, Brazilië

Viktor Ivanchyk, Chief Executive Officer, Astarta-Kyiv, Oekraïne

Vera Karmeback, Sustainability Manager, RA International, Verenigde Arabische Emiraten

Ramkrishna Mukkavilli, Chief Executive Officer, Maithri Aquatech Pvt Ltd, India

David Orr, Trade and Investment Account Leader, Mott MacDonald, Verenigd Koninkrijk

Gabriel Tan, Director, GUAVA Amenities Pte Ltd, Singapore 

Chong Tong, Science & Technology Administrator, Suzhou Power Supply Company of State Grid Corporation of China, China

Dimitar Tsotsorkov, Chairperson of the Supervisory Board of Asarel-Medet JSC, Bulgarije

Iris van Wanrooij, Program Manager Corporate Social Responsibility, EMMA Safety Footwear, Nederland

 

Met deze prijs hopen we dat de SDG pioneers zich zullen blijven inzetten voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in hun lokale gemeenschappen, anderen zullen inspireren om de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling te bevorderen en de weg zullen wijzen naar een duurzamere toekomst.

De inzendingen van de SDG pioneers werden beoordeeld door een panel van het Expertnetwerk van UN Global Compact, naast eerdere SDG pioneers en vertegenwoordigers van de academische wereld en VN-agentschappen. Tot de selectiecriteria behoorden de inzet van de personen om de Tien Principes van het UN Global Compact in de bedrijfsstrategieën te verankeren en hun inspanningen om de SDG’s te behalen, evenals hun betrokkenheid bij het UN Global Compact en zijn lokale netwerken. 

De 2022 SDG-pioniers werden bekendgemaakt tijdens de UN Global Leaders Summit 2022.

Over de UN Global Compact

Het United Nations Global Compact, een speciaal initiatief van de Secretaris-Generaal van de VN, is een oproep aan bedrijven wereldwijd om hun activiteiten en strategieën af te stemmen op de Tien Principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anticorruptie. Het is onze ambitie om de wereldwijde collectieve impact van het bedrijfsleven te versnellen en te vergroten door de Tien Principes na te leven en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te verwezenlijken via verantwoordelijke bedrijven en ecosystemen die verandering mogelijk maken. Met meer dan 15.000 bedrijven en 3.000 niet-zakelijke leden in meer dan 160 landen en 69 lokale netwerken is het UN Global Compact ’s werelds grootste duurzaamheidsinitiatief – één Global Compact dat bedrijven verenigt voor een betere wereld. 

Ga naar de inhoud