PwC ondersteunt sociale ondernemingen

PwC is een internationaal accountantbelasting– en financieel advies bedrijf. PwC is sinds juni 2002 lid van de United Nations Global Compact. Ook in Nederland zet PwC zich in voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. PwC heeft de Sustainable Development Goals geïntegreerd in haar bedrijfsprocessen en strategie. Ze hebben de ambitie gesteld om in 2030 volledig circulair te zijn. Daarnaast werken ze samen met verschillende sociale ondernemingen.

Eén van de organisaties waar PwC mee samenwerkt is Social Enterprise NL. Deze samenwerking bestaat sinds de start van Social Enterprise NL in 2012. In november 2021 is de samenwerking opnieuw verlengd met drie jaar. Het doel van de samenwerking is om elkaar te versterken en impact te vergroten. Zo zet PwC haar financiële kennis en expertise in om leden van Social Enterprise NL te helpen groeien. Social Enterprise NL is hét landelijke netwerk van en voor sociale ondernemingen.

 

‘Elkaar versterken en impact vergroten’

De ondersteuning van PwC bestaat uit pro bono werk, oftewel gratis advies. Dit houdt in dat ze onder andere begeleiden bij verander- en opschalingstrajecten.

Daarnaast is PwC lid van een ‘buy social netwerk’. Dit houdt in dat PwC een deel van hun inkoop doet bij sociale ondernemers. Voorbeelden hiervan zijn de sociale ondernemingen Brouwerij de Prael, een kleinschalige brouwerij in Amsterdam die een werkplek biedt aan mensen die ergens anders lastig aan een baan komen, en Plastic Whale. Plastic Whale maakt boten en kantoor meubilair van gebruikt plastic.

 

Rapporteren over impact

‘Rapporteren is voor iedereen belangrijk, maar met name voor sociale ondernemingen. Voor veel bedrijven is het nog altijd een uitdaging. Dit terwijl niet-financiële informatie steeds belangrijker wordt om op te sturen. Het geldt voor zowel sociale ondernemers, als grote bedrijven. Aankomende jaren moeten we elkaar helpen om deze informatie beter inzichtelijk te maken en daardoor beter te kunnen sturen.‘

Ga naar de inhoud