Executive Director – UN Global Compact Network Netherlands

Locatie: Den Haag, Nederland

UN Global Compact is het grootste corporate duurzaamheidsinitiatief van de wereld, bestaande uit meer dan 17.000 bedrijven en 3500 non-business leden, verspreid over meer dan 160 landen en met 69 lokale netwerken over de hele wereld. UN Global Compact en de lokale netwerken vormen een duurzaamheidsbeweging van bedrijven, die geholpen worden bij hun commitment aan de Tien Principes van UN Global Compact betreffende mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie en bij het vergroten van hun positieve impact op de Sustainable Development Goals (SDGs).

Het lokale netwerk van UN Global Compact in Nederland (GCNL) zoekt een Executive Director, die leiding geeft aan de Nederlandse vereniging en het bureau en die het Nederlandse bedrijvennetwerk representeert in de mondiale organisatie.

GCNL is op zoek naar een energieke, ervaren duurzaamheidsleider. Iemand die affiniteit heeft met de dienstverlenende houding richting leden van een netwerk of vereniging. Een purpose-gedreven persoon met een intrinsieke motivatie voor en volle commitment aan corporate sustainability. Een persoon die het lef heeft om strategisch de duurzaamheidsagenda in Nederland te beïnvloeden en die het boegbeeld van UN Global Compact is in Nederland richting bedrijven en externe stakeholders. Iemand die gelooft in de kracht van het bedrijfsleven om duurzaamheid te versnellen en die bedrijven helpt bij het vertalen van hun duurzaamheidscommitments in concrete impact.

Het Nederlandse netwerk van UN Global Compact heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Hiermee ontstaat er ruimte om de positie van GCNL in Nederland verder uit te bouwen met een full-time Executive Director die hier leiding aan geeft. De Executive Director moet in staat zijn de operationele organisatie en het budget te managen. Daarnaast de strategische lijnen uit te zetten en te implementeren gericht op het vergroten van de duurzaamheidsimpact van de Nederlandse bedrijven en het bereik van het netwerk richting andere bedrijven, waaronder het MKB te vergroten. Een facilitator die de leden helpt bij het implementeren van de SDGs in hun business, gebruik makend van de kennis en middelen van het wereldwijde netwerk van UN Global Compact. Een verbinder die de organisatie extern krachtig vertegenwoordigt en de samenwerking met strategische stakeholders zoals de overheid en de bredere civil society  versterkt.

De Executive Director schakelt op regelmatige basis met het Global Compact Office in New York (GCO) om de lokale strategie af te stemmen op de UN Global Compact beleid en de UN Global Compact kwaliteitsstandaarden. Ook vertegenwoordigt de Executive Director het lokale netwerk op het mondiale niveau en werkt samen met vertegenwoordigers van andere lokale netwerken om de impact van UNGC op te schalen en te versnellen.

Global Compact Network Netherlands selecteert kandidaten op basis van competenties en talenten, ongeacht herkomst, leeftijd, geslacht, gender, seksuele oriëntatie of handicap. Etnisch-culturele minderheden worden sterk aangemoedigd te solliciteren.

 

Vereisten

 • 7 tot 10 jaar werkervaring, ervaring met het leiden van een ledenorganisatie.
 • Affiniteit met de private sector en corporate sustainability of aanverwante terreinen.
 • Goed begrip van de UN Global Compact Tien Principes en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en enthousiast over de kansen die deze bieden voor bedrijven.
 • Ervaring met het werken in een internationale context en cultureel sensitief.
 • Uitstekende netwerk- en interpersoonlijke vaardigheden en in staat om GCNL bij high level- evenementen, in de media en multi-stakeholder bijeenkomsten te vertegenwoordigen en in staat om strategische partnerschappen te ontwikkelen.
 • Ervaring in het managen en door-ontwikkelen van een team en het betrekken van een professioneel bestuur bij het bereiken van resultaten.
 • Sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, vloeiend in Nederlands en Engels.
 • Een bewezen begrip van de belangen, kansen en behoeftes van het Nederlands bedrijfsleven bij het implementeren van corporate sustainability
 • Teamplayer, iemand die de teamleden individueel in hun kracht zet en het team in zijn geheel professioneel en persoonlijk laat groeien.

 

Wat bieden wij

 • De kans om zowel binnen de VN-familie als onder de Nederlandse stakeholders een ambassadeur te zijn voor de Sustainable Development Goals.
 • Met de ondersteuning van een breed en ervaren bestuur de kans om verzelfstandiging en groei van het lokale netwerk te realiseren in een cruciale periode naar de 2030 doelen.
 • Een inspirerend, enthousiast, professioneel en betrokken team in Nederland binnen een bredere internationale organisatie
 • Een informele en ambitieuze werksfeer
 • Breed netwerk van multinationals en ook MKB bedrijven
 • Geheel vernieuwd kantoor in Den Haag, ruimte voor hybride werken
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden

 

Geinteresseerd?

Wij vragen je belangstelling voor 18 november kenbaar te maken via het insturen van CV en motivatiebrief. Je wordt aangemoedigd om een persoonlijke video ter introductie en toelichting van de motivatie in te sturen.

Deze kan je sturen aan selectiecommissie Executive Director GCNL, ter name van Jan-Willem Scheijgrond. Mailadres: ExecutiveDirectorposition@unglobalcompact.nl.

Skip to content