Register now for the Young Professionals Program (YPP)!

De inschrijving van het Young Professionals Program voor december is onlangs van start gegaan. Voor de nieuwe ronde van het YPP zijn in totaal 20 plaatsen voor aanstormend toptalent (25 t/m 35 jaar) beschikbaar. Wij stellen het zeer op prijs als u het YPP actief onder de aandacht wilt brengen van uw young professionals en het YPP bespreekbaar wilt maken met de HR en/of Management Development verantwoordelijke. Een aantal van uw jonge toptalenten is toch zeker ook van de partij in december?

Global Compact Network Netherlands (GCNL) ziet de toekomstige generatie leiders als een belangrijke doelgroep om hen actief te betrekken bij de 10 Principles van UN Global Compact en de SDG’s. Deze generatie heeft immers zelf een enorm groot belang bij de realisatie van de SDG’s. Het heft in eigen handen nemen en mede actief invulling geven aan de Decade of Action is het credo voor de young professionals, zoals wij het bij GCNL zien en waarom wij in de afgelopen jaren het Young Professionals Program met succes hebben (door)ontwikkeld.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit leiderschapsprogramma een echte aanrader is voor aanstormend toptalent dat geïnteresseerd is in de dynamiek van cross-company teamwork, zijn of haar leiderschapscapaciteiten verder wil ontwikkelen, impact wil hebben op de SDG’s, en niet bevreesd is uit zijn of haar comfort zone te moeten treden! 

 

YPP en covid-19

Afgelopen zomer zijn twee nieuwe teams van young professionals (2 x 9 deelnemers) met veel passie en beleving aan hun SDG journey begonnen. Zij werken via een hybride model, waarbij om de twee weken een korte virtuele vergadering plaatsvindt en om de 6-weken een fysieke bijeenkomst plaatsheeft. Door de huidige nieuwe covid-19 beperkingen (die onlangs door het kabinet zijn afgekondigd) vinden nu voorlopig alle bijeenkomsten virtueel plaats. Dat betekent dat we ook langere virtuele teamsessies inplannen. Maar dat mag de pret en energie in beide teams niet drukken. Tot nu toe werkt dat prima, al is het natuurlijk wel voor een ieder schakelen en jezelf aanpassen aan de nieuwe realiteit.

 

Vanaf januari t/m juni 2021 zullen wij de deelnemers aan het YPP voorzien van een aantal extra waarde toevoegende activiteiten:

  1. Zo zullen wij alle deelnemers aan het YPP een viertal interactieve Webinars aanbieden die ingaan op het effectief virtueel werken in (project)teams. Kortom, hoe haal je als projectleider en/of teamlid zo veel mogelijk uit de virtuele systemen die ons ter beschikking staan en hoe werk je optimaal virtueel samen? Essentiële skills waar geen future leader omheen kan. Ook niet in het post-corona-tijdperk. Want virtueel (samen)werken is vanaf nu niet meer weg te denken.
  2. Vanaf januari 2021 zullen wij een zestal inhoudelijke SDG Webinars aanbieden (in de periode januari t/m juni 2021), zodat de deelnemers aan het YPP hun kennis en inzichten op het brede terrein van duurzame ontwikkeling versneld kunnen vergroten.

 

Voor aanvullende informatie, neem dan contact op met Marco Swan (swan@unglobalcompact.nl), of met Jan van den Herik (jvandenherik@ziggo.nl).

Skip to content