‘A call to action for sustainable business’. Daar gaat het om bij het realiseren van de 17 sustainable development goals (SDG’s). Global Compact Netwerk Nederland organiseerde het jaarlijkse event over de vraag ‘waar staan we in 2030’. Cor Marijs van Vivideconomics nam het publiek mee in wat de recent gepubliceerde ‘Blueprint for leadership on SDG’s’ kan betekenen voor bedrijven in de praktijk van alledag.

Daarnaast spraken Johannes de Geus, Frederike Stikkelbroeck en Pieter Hemels – die namens het Global Compact Netwerk Nederland in september de Leaders Summit in de Verenigde Naties in New York bezochten – over de ‘tools’ die daar zijn gepresenteerd ten dienst van het bedrijfsleven. Zo is er de SDG Acadamy opgericht vanuit UNGC waarover Johannes inspirerend sprak. Frederike citeerde een brief van Shift dat het implementeren van de SDG’s niet mag betekenen dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen uit het oog wordt verloren. Dat begint immers bij de basis van de 10 Guiding Principles en de Guiding Principles on Business and Human Rights.

Pieter Hemels, die ook toetrad tot het bestuur van Global Compact tijdens de ledenvergadering, deelde zijn ervaringen met de World Benchmark Alliance waarbij bedrijven worden gestimuleerd het verschil te maken. Een succesvol event dat veel enthousiasme losmaakte bij de deelnemers. Ook werk aan de winkel. Aan de slag en op naar 2030!

Ga naar de inhoud