25 juni 2019 – Geweldig evenement ‘Jong Leiderschap: Inspirerende Business’ op 25 juni met Global Compact Network Netherlands, Aiesec, Dutchtainables en PRME. Veel enthousiasme, dialoog en inspiratie

Global Compact Netwerk Nederland kijkt terug op een interessant en succesvol evenement op 25 juni 2019 over jong leiderschap op het gebied van duurzaamheid en de SDGs. 

Het evenement werd afgetrapt met een korte videoclip waarin vier young professionals van Heineken, Ahold Delhaize, PwC en AIESEC vertellen hoe zij, binnen hun functie, een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van de VN. Vervolgens interviewde moderator Joost Hoebink Jan-Willem Scheijgrond, de voorzitter van Global Compact Netwerk Nederland, over zijn visie op jong leiderschap. Hierin belichtte Jan-Willem het Young Professionals programma en het SDG spel wat de young professionals hebben ontwikkeld.

Daarna werd de winnaar van de eerste Nederlandse SDG Pioneer Campagne, Dylan McNeill, in het zonnetje gezet en ontving hij de SDG Pioneer Award 2019 van nationaal SDG-coördinator Hugo von Meijenfeldt. Als director supplier sustainability bij Koninklijke Philips heeft Dylan een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de werkomstandigheden van bijna een kwart miljoen mensen die werkzaam zijn in de keten van Philips. In zijn speech vertelde Dylan over de scale-up van het Philips Supplier Sustainability Performance programma en deelde drie persoonlijke lessen die hij de mensen in de zaal mee wilde geven; kort samengevat: zoek de juiste contacten, lees je goed in en breng je visie naar buiten. Na de inspirerende speech van winnaar Dylan werden ook de andere aanwezige SDG pioneer kandidaten in het zonnetje gezet en bedankt voor hun deelname.

Hierna werden vier panellisten, Mirjam Minderman van zusterorganisatie PRME, Tijn Willems van Sustainalize en lid van het Young Professionals Programme van Global Compact Netwerk Nederland, Tessa Jansen van studentenorganisatie AIESEC, en Fleur Osté van de Dutchtainables, naar voren geroepen. Gezamenlijk gingen zij in debat over de SDGs en de rol van jongeren in het behalen van deze duurzaamheidsdoelen, hierbij werd ook het publiek gevraagd om actief deel te nemen door hun mening op bepaalde stellingen te delen via hun telefoon.

Na het paneldebat begon de ‘over-de-streep’ activiteit door Charlotte van Eijck, Lisette de Heiden en Fleur Osté van de Dutchtainables. De mensen uit de zaal konden via Menti-meter stemmen op verschillende stellingen op het gebied van voedsel, gezondheid, smart cities, energie en water. Vervolgens werd iedereen gevraagd om één kant van de zaal te kiezen (vóór of tegen de stelling) en liep moderator Joost door de zaal om te vragen hoe de mensen tegen de stellingen aankeken. Na een aantal goede argumenten lukte het sommigen zelfs om mensen over te halen om naar de andere kant van de streep te komen!

Global Compact Netwerk Nederland kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met erg interessante samenwerkingen, boeiende sprekers en leuke activiteiten. Wij danken iedereen voor zijn/haar komst en zien iedereen graag weer tijdens ons volgende evenement op 26 November 2019. 

Ga naar de inhoud