Oproep UN Women Nederland

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig op dit moment. Bijna 3 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen, voor het overgrote deel vrouwen en kinderen. Duizenden mensen zijn omgekomen of gewond geraakt. Vrouwen en meisjes lopen extra risico’s. Zij lopen bijvoorbeeld het risico op seksueel geweld; door militairen of door vrouwenhandelaren. Vanuit Moldavië horen we al verontrustende berichten dat vrouwenhandelaren vrouwen opwachten aan de grens en misbruik proberen te maken van de wanhopige situatie van deze vluchtelingen.

Gelukkig willen veel mensen en bedrijven helpen en velen hebben dat ook al gedaan. Dat is fantastisch. Als UN Women Nederland zijn we door onze collega’s in Oekraïne en Moldavië met klem gevraagd of we iedereen willen oproepen om hen te steunen in hun moeilijke, maar zo belangrijke werk. 

Als één van de weinige internationale vrouwenrechtenorganisaties is UN Women Oekraïne in Kyiv gebleven om vrouwen en meisjes te beschermen en vrouwenrechtenactivisten te ondersteunen in hun roep om vrede. Intussen doet UN Women Moldavië alles wat zij kan om vluchtelingen op te vangen en vrouwenhandelaren de pas af te snijden, onder andere door de inzet van hun lokale netwerk en jarenlange ervaring in de strijd tegen handel in vrouwen en meisjes.

Als uw bedrijf zou willen helpen om UN Women op dit cruciale moment te helpen bij het ondersteunen van vrouwen en meisjes in de Oekraïne, dan zou dat heel welkom zijn! U kunt een bijdrage overmaken op rekening van UN Women Nederland: NL58 TRIO 077 646 9541 onder vermelding van ‘Wij steunen vrouwen in Oekraïne’.

Wij zorgen dan dat dit zo snel mogelijk bij onze kantoren in Oekraïne en Moldavië terecht komt. Voor meer informatie over UN Women en als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met Liesbeth Pruijs (Corporate Partnerships, l.pruijs@unwomen.nl) of met Marije Cornelissen (Directeur, m.cornelissen@unwomen.nl).

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Vanuit 60 veldkantoren, waaronder in Oekraine en Moldavie, voert UN Women projecten uit in meer dan 90 landen wereldwijd. 

Skip to content