2020 Global Compact Netwerk Nederland SDG Pioneer

Vrijdag 3 juli is tijdens het evenement van Global Compact Netwerk Nederland de SDG Pioneer 2020 van Nederland bekend gemaakt. Het is voor het tweede jaar dat Global Compact Netwerk Nederland deze award zal uitreiken aan een professional die in zijn of haar werk op innovatieve en impactvolle wijze een uitzonderlijke bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals. Deze Nederlandse winnaar zal vervolgens meedingen naar de mondiale titel UN Global Compact SDG Pioneer 2020. Bedrijven en organisaties zijn in de gelegenheid personen voor deze titel te nomineren. Een jury bestaande uit  experts vanuit bedrijfsleven, NGO en universiteiten hadden de uitdagende taak een winnaar te kiezen. Global Compact Netwerk Nederland is verheugd bekend te maken dat Diana Visser,  Senior Director Sustainability bij Corbion, dé 2020 Global Compact Netwerk Nederland SDG Pioneer is geworden!

 

Diana Visser zal ons netwerk vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde selectieronde. Vorig jaar heeft SDG Pioneer Dylan McNeill de award voor 2019 SDG Pioneer in ontvangst genomen in New York tijdens de ‘General Assembly’ van de VN. Diana heeft indrukkend werk verricht op het gebied van de SDGs in haar rol als Senior Director Sustainability bij Corbion. In haar rol heeft ze ervoor gezorgd dat de SDG’s 2, 3 en 12 geheel verweven zijn met de strategie van het bedrijf en samen met haar team hebben ze ambitieuze doelen gezet om bij te dragen aan de 2030 Agenda.

Daarnaast heeft Diana een netwerk van SDG Ambassadors geïnitieerd bij Corbion, collega’s met een passie voor duurzaamheid die alle Corbion-locaties vertegenwoordigen, om best practices te delen en andere collega’s binnen de organisatie te inspireren.

 

Runner-up Fredric Petit

De SDG Pioneer runner-up is Fredric Petit. Fredric is de CEO van Vibers. Vibers is een bedrijf dat zich inzet voor het verduurzamen van plastic, beton, papier en karton. Ze verduurzamen door geavanceerde technologie en materialen met behulp van een krachtig gewas: Olifantengras (of Miscanthus), te ontwikkelen. De bioplastics van Vibers zijn allemaal biobased, de meeste zijn biologisch afbreekbaar, zonder het milieu te vervuilen met micro-plastics of gevaarlijke stoffen. Als CEO van Vibers stelt Fredric strategische targets, rekruteert en coacht het team, zet belangrijke samenwerkingsverbanden op en zorgt voor de financiering van investeerders. Hij is persoonlijk gemotiveerd om bij te dragen aan meerdere SDG’s, namelijk SDG 12: Responsible Production and Consumption en SDG 13: Climate Action, door de impact van Vibers op de CO2-opslag op lange termijn te maximaliseren.

 

Over de SDG Pioneers campagne

De SDG Pioneers campagne maakt deel uit van de ‘Making Global Goals Local Business’ campagne. Elke jaar erkend United Nations Global Compact een groep van SDG Pioneers: toekomstige business leiders die verschil maken in hun business om een positieve impact te realiseren voor de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). 2020 is het tweede jaar dat de campagne bij de lokale netwerken van UN Global Compact is uitgerold. Alle medewerkers van Global Compact bedrijven konden zich aanmelden of genomineerd worden door collega’s binnen het bedrijf.

 

Over Global Compact Netwerk Nederland

Bedrijven staan voor unieke uitdagingen om verantwoord te werken en samen met overheden en NGO’s hun maatschappelijke impact op de SDGs, waaronder op het terrein van klimaat, armoedebestrijding en circulaire economie te vergroten.De lokale netwerken van UN Global Compact bevorderen de duurzaamheid van bedrijven in meer dan 85 landen door Global Goals Local Business te maken.

Global Compact Netwerk Nederland streeft ernaar een lokale beweging van duurzame bedrijven en belanghebbenden te mobiliseren met als doel de levens van toekomstige generaties te verbeteren.

Geleid door de Tien Universele Principes en de 17 SDG’s ondersteunen we bedrijven en stakeholders bij het begrijpen van wat verantwoord ondernemen betekent in een wereldwijde en lokale context en bieden we richtlijnen om duurzaamheids verplichtingen in actie om te zetten.

Global Compact Netwerk Nederland stimuleert en faciliteert het creëren van lokale verbindingen en katalyseert bedrijven en stakeholders om Agenda 2030 te realiseren. Met nog 10 jaar te gaan is de urgentie om als bedrijfsleven hier optimaal een bijdrage aan te leveren nog meer toegenomen.

Ga naar de inhoud