BEN JIJ ONZE NIEUWE PROGRAMMAMANAGER?

Voor onze organisatie zijn we op zoek naar een organisatorisch talent met een hart voor duurzaamheid

Positie: (junior) programmamanager (0,8 – 1 fte)

Vacature gesloten

Word jij enthousiast van het idee om bedrijven te helpen verduurzamen? Wil jij onderdeel uitmaken van het grootste zakelijke duurzaamheidsinitiatief ter wereld en bijdragen aan een groenere en socialere wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Programmamanager bij UN Global Compact ben je de motor achter een verscheidenheid aan programma’s die wij ontwikkelen om het bedrijfsleven en andere stakeholders te helpen versnellen bij het zetten en behalen van duurzaamheidsdoelen. In Nederland ondersteunen wij 330+ organisaties in het uitdragen van de Tien Principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, klimaat en corruptiebestrijding en de Sustainable Development Goals (SDGs). Als multi-stakeholder initiatief werken wij nauw samen met andere belanghebbenden die het bedrijfsleven willen ondersteunen, zoals ngo’s, overheidsinstanties, en kennisinstellingen.

Dit is een mooie kans voor iemand die graag wil uitmaken van een groeiende, impact-gerichte organisatie verbonden aan de Verenigde Naties, die zowel lokaal als wereldwijd een verschil wil maken.

Verantwoordelijkheden en taken

Als (junior) Programmamanager bij UN Global Compact NL ondersteun je de werkstromen van het team en ons netwerk van organisaties met programma’s en evenementen en houd je bezig met diverse taken in onze informele en dynamische werkomgeving:

 • Programma’s en events: Je organiseert en ondersteunt zowel interne als externe bijeenkomsten, bijvoorbeeld online en offline trainingen, workshops, events, en campagnes. Je schroomt niet om te helpen faciliteren en mee te denken over hoe onze programmering een zo groot mogelijke positieve impact oplevert. Zo verbind je de inhoud aan huidige (inter)nationale ontwikkelingen en ga je op zoek naar interessante sprekers en samenwerkingsverbanden om onze deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen op hun duurzaamheidsreis.
 • Stakeholdermanagement: Je onderhoudt contact met (potentiële) strategische partners, zoals andere lokale netwerken van het UN Global Compact, brancheverenigingen, de Nederlandse overheid, onderzoeks- en academische instituten, en relevante maatschappelijke organisaties.
 • Ondersteuning: Wij zijn een klein en behulpzaam team. Naast de bovenstaande hoofdtaken, ondersteun je waar nodig collega’s. Dit kan betekenen dat je kleine onderzoekstaken uitvoert, vragen van onze deelnemende organisaties beantwoordt, inhoudelijke voorbereiding doet voor een vergadering of collega’s helpt door aan te sluiten bij interne of externe vergaderingen om te helpen presenteren of notuleren.

Dit zijn momenteel de belangrijkste verantwoordelijkheden die we voor ogen hebben, maar we kijken graag samen naar aanvullende werkzaamheden die passen bij jouw vaardigheden en interesses.

Over jou

 • Passie voor duurzaamheid: Je hebt een brede interesse en opleiding in duurzaamheidsthema’s en draagt graag bij aan onze strategische pijlers en doelstellingen om het bedrijfsleven te ondersteunen op het gebied van klimaat, mensenrechten, diversiteit en inclusie, duurzame financiering en/of water.
 • Proactieve houding: Je neemt initiatief en denkt graag mee over verbeteringen en efficiëntie binnen het team. Je bent niet bang om nieuwe taken op te pakken en jezelf verder te ontwikkelen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: Je kunt goed samenwerken en bent in staat om effectief te communiceren met collega’s en externe partijen.
 • Organisatorisch talent: Je hebt een oog voor detail en kunt goed overzicht bewaren. Je bent in staat om prioriteiten te stellen en meerdere taken tegelijkertijd efficiënt af te handelen.
 • Netwerker: Je werkt graag in een niet-hiërarchische organisatie en je bouwt gemakkelijk constructieve relaties op – zowel met onze internationale collega’s als met onze deelnemers en externe belanghebbenden.
 • Je herkent jezelf in onze waarden met betrekking tot integriteit, professionaliteit en respect voor diversiteit.
 • Je hebt een HBO of WO-diploma en spreekt/schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 • Ervaring met workshop facilitatie en/of Design Thinking is een pré.
 • Je hebt ervaring met MS-Office en Zoom/Teams.
 • Je bent 4 tot 5 dagen per week beschikbaar waarvan de helft bij ons op kantoor op loopafstand van Den Haag CS.

Wat we bieden

 • Een inspirerende en flexibele werkplek voor 30-37,5 uur per week. De functie biedt uitstekende mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.
 • Een energieke, ambitieuze en internationale omgeving.
 • Salaris afhankelijk van ervaring 35.960 – 42.089 euro/jaar (bruto obv 1 fte), inclusief 13e maand en 8% vakantiegeld.
 • Een dynamisch, jong en gezellig team in Nederland, en collega’s in 70 landen waar UN Global Compact lokale netwerken heeft.
 • Hybride werkmogelijkheden, vergoeding voor thuiswerkdagen, telefoon en reiskosten. Sportmogelijkheden op de werkplek.
 • 28 vakantiedagen naar rato en pensioenplan.

UN Global Compact NL gelooft dat een inclusieve werkomgeving en een divers team essentieel zijn voor het bereiken van onze missie. Wij staan voor een cultuur waarin alle medewerkers volledig zichzelf kunnen zijn op het werk, volgens hun eigen definitie, en we zijn op zoek naar kandidaten die bijdragen aan ons diverse team.

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Vacature gesloten.

Tot snel,

Team UN Global Compact NL

Ga naar de inhoud